Спорт

Фудбал: Бечејци прекинули серију пораза

Подршка у суботу и више него потребна!

Омладински фудбалски клуб Бечеј 1918 дошао је до једног бода у прва два кола пролећног дела српсколигашког каравана, који је стартовао 2. марта.

У оквиру шеснаестог кола и премијере пред својим навијачима, момци са Тисе остали су поражени од Словена из Руме минималцем (0:1).

Пред пуним трибинама Градског стадиона крај Тисе, екипа Бечеја показала је квалитетнију и бољу игру за разлику од утакмица у току припремног дела и успешнао парирала првопласираној екипи на табели.

Већим делом меча игра се одвијала на средини терена, велики број прекида и прекршаја, пет жутих картона свега пар прилика и један гол у последњем минуту првог полувремена. Све то је резиме суботње утакмице у којој су гости успели да уграбе вредна три бода.

Након овог меча екипа Бечеја спала је за лествицу ниже, односно на дванаесту позицију где је имала 18 бодова.

У наредном 17. колу Војвођанске лиге Север, момци са Тисе путовали су у Кикинду, а након деведесет минута борбе и неколико лепих шанси на једној и другој страни резултат је остао 0:0.

Бечејци су овај драгоцени бод освојили након серије од седам пораза. Последње уписани бодови били су у седмог октобра минула године када је у Руми савладан 1.Мај, а онда је кренула канонада све до суботњег меча када је освојен бод и када су се плаво бели са дванаесте позиције попели на лествицу више, где сада имају 19 бодова.

Меч осамнаестог кола екипа Бечеја Игра на свом терену, а у госте долази Подунавац из Белегиша. Утакмица је заказана за суботу 16. март са почетком од 15 часова, а подршка навијача и више је него потребна плаво белима.


Комплетиран састав УО ОФК Бечеј 1918

Досадашњи потпредседник ОФК Бечеј 1918 Недељко Васић изабран је за председника клуба на ванредној скупштини, док је за потпредседника именован Саша Гујаница.

Такође су уз њих именовани и чланови Управног одбора, а то су Зоран Грбић, Предраг Глушац, Дејан Станојев, Лука Божић, Милан Бркљач, Горан Божић и Миодраг Вучковић.

Надзорни одбор чине Вујица Аврамов, Будимир Башић и Далибор Новчић.

Вукашин Љубојев