Спорт

Фудбал: Максималан учинак у прва два кола

Фудбалери „Војводине” из Бачког Градишта остварили су максималан учинак у прва два кола Војвођанске лиге Север, савладавши у првом екипу Препорода из Новог Жедника са 4:1 и у другом колу на гостовању у Турији тамошњу Младост са 1:3.

Прво коло одиграно у Бачком Градишту измамило је велики број навијача и симпатизера Воше да дођу и подрже своје играче, док им ни момци који бране боје клуба из Бачког Градишта нису остали дужни, већ их почастили са четири постигнута гола и уписана прва велика три бода.

Након десетоминутног „опипавања”, домаћа екипа преузима иницијативу и у 27. минуту стиже до вођства. Кораћ проналази Ердељана пред голом који је сигуран за 1:0.

Све транзиције кретале су се по десној страни терена, што је био случај и код другог гола у 44. минуту. Поново асистент Кораћ, овог пута упошљава Јанковића, који успева да матира голмана Препорода за 2:0.

Имали су домаћи велики број прилика а најбоља неискоришћена виђења је само неколико секунди пре краја првог дела меча када је Ердељан тресао оквир гола погодивши стативу.

У другом делу меча, тачније у 60. минуту гости успевају да смање предност домаћих голом Ђурђевца за 2:1. Након овог поготка долази до нервозе, грешака и растрзаности у редовима домаће екипе, потом крећу прекршаји и картони, међу којима је капитен Пеленгић зарадио црвени.

Ипак смогли су снаге и концентрације домаћи, и у надокнади времена успели чак два пута да тресу мрежу гостију. Први гол за Војводину у другом делу постиже Новаковић у 93. минуту, а само минут касније након прекршаја у шеснаестерцу над Ердељаном, исти играч ставља лопту на белу тачку одакле је сигуран за коначних 4:1.

У другом колу Војвођанске лиге Север момци из Бачког Градишта путовали су у комшијску Турију где су против увек неугодне младости, овог пута остварили и више него одличан резултат.

Голове против Младости постигли су Велибор Новаковић један и Илија Ердељан два, Илија је након два гола у Турији и два гола у првом колу избио на чело листе стрелаца лиге.

Оно наредно што очекује Вошу јесте домаћинство у недељу 27.8. када ће на свом стадиону угостити екипу Хајдука из Стапара.

Вукашин Љубојев