Спорт

Фудбал: ОФК Бечеј: Од сјаја до очаја

Омладински фудбалски клуб Бечеј 1918 завршио је сезону 2022/2023 на 11. позицији Српске лиге Војводина са 35. бодова. Једанаест пута су момци са Тисе из утакмица излазили као победници, два пута су делили бодове док су дебљи крај у мечевима извукли 15 пута. Такмичење су завршили са негативном гол разликом од -8, односно са 39 постигнутих и 47 примљених голова.

Солидно су стартовали плаво-бели, у првом делу сезоне, осам пута су славили, једном одиграли нерешено док су пет пута били поражени на мечевима. Са оваквом игром момци са Тисе зимовали су на фантастичној другој позицији на табели. А онда у другом делу сезоне креће рапсодија у плаво-белом. Чак десет пораза уписују Бечејци, само три победе и један реми, падају у доњи део табеле, али захваљујући великом броју бодова из првог дела сезоне опстају у лиги.

Велике заслуге за овакве резултате и постигнуте голове у првом делу Бечејци дугују Ненаду Кудрићу, који је до пре полусезоне и одласка у ОФК Београд, за екипу Бечеја постигао девет голова. Поред Ненада тим су у полусезони напустили Игор Кудрић и Милош Попадић, а одлука управе је била та да се у наставку такмичења екипа појача искључиво момцима из бечејске школе фудбала.

Последњи меч који су одиграли Бечејци био је против Станишића, екипе која је испала у нижи ранг. А након деведесет минута игре, тим Станишића био је бољи од Бечеја са 4:2.

Оно што је такође поражавајуће, а тиче се бечејског фудбала јесте веома мала посећеност Градског стадиона крај Тисе. Свега педесетак домаћих љубитеља фудбала и родитеља боравило је натрибинама у току минуле сезоне, на чему свакако треба порадити и афирмисати како старије тако и млађе суграђане који треба да су 12 играч и подршка плаво-белима.

Како ће протећи летња пауза, колико ће све момака тражити или добити папире, какве ће бити амбиције, којим ће се Бечеј играчима и на којим позицијама морати појачати, преостаје нам да видимо у току лета и прелазног рока.

Након Дабижљевића – Дакић

Омладински фудбалски клуб Бечеј 4. априла споразумно је прекинуо сарадњу са тренером Лазаром Дабижљевићем који је на тој позицији био од 19. марта 2022. и од тада па до априла извео плаво-беле на 32 лигашка меча. Дабижљевић је тренерску каријеру у Бечеју започео победом у осамнаестом колу у сезони 2021/2022 над Јединством из Старе Пазове, а до краја тог циклуса уписао је још три победе, један реми и осам пораза. У сезони 2022/2023. након 19 кола остварио је девет победа, један реми и девет пораза.

Десетак дана касније у клуб долази нови тренер, Новосађанин, Дамир Дакић који до краја сезоне са плаво-белима бележи пет по-раза, две победе и један реми.

Вукашин Љубојев