Спорт

Фудбал: У два кола шест бодова

Фудбалери „Војводине“ из Бачког Градишта у последња два кола уписали су максималних шест бодова. У шестом колу славили су у Сомбору против тамошње екипе „Раванград 2018“ са 0:1, док су протекле суботе у оквиру седмог кола на свом стадиону били бољи од екипе „Младост АПА“ из Апатина са 2:1.

Тврда и тешка утакмица играла се на натопљеном терену у Бачком Градишту.

Свега неколико лепих шанси и прилика имали су једни и други. Велики број прекршаја и жутих картона на централном делу терена и три гола, резиме су последње одиграног меча.

Први гол постигли су гости и то већ у 37. секунди, када је Јововић лобовао голмана „Војводине“ Шмита, и довео своју екипу у вођство. Прву прилику у 31. минуту и то стопостотну домаћи не користе, а Пеленгићев ударац завршава поред гола. Ипак седам минута касније играч „Војводине“ Бркић убацује по десној страни, а аутогол постиже Штрбац за 1:1.

У другом делу меча виђено је нешто више лепих шанси, велики број картона и један гол из пенала који је и донео три бода екипи „Војводине“.

Играо се 58. минут, када након старта над Кораћем судија показује на белу тачку одакле је сигуран Јовић, за коначних 2:1.

У наредном осмом колу Војвођанске лиге „Север“ екипа Војводине путује у Бачки Петровац, где ће одмерити снаге са тамошњом „Младости“ која је 14. на табели са свега пет бодова.

Вукашин Љубојев

Фото: ФК „Војводина“