Спорт

Фудбал: Воша се враћа у свој ритам

Фудбалски клуб Војводина из Бачког Градишта одиграо је и трећу контролну утакмицу, а оно што је очигледно јесте да се тим уиграва, односно да се резултати поправљају, голови постижу, а напоменимо и то да је екипи Воше мрежа на голу у последња два меча остала мирна.

Прва контролна утакмица са екипом Младости из Бачког Јарка завршена је врло неславно. Гости су славили са чак 9:0, потом су фудбалери Војводине били бољи од Напретка из Надаља са 2:0, док су у последње одиграној утакмици са Јединством из Новог Бечеја славили са чак 5:0.

У току зимског прелазног рока велико интересовање је владало за долазак у Војводину па је тако пристигло много играча укључујући и повратника Ердељана који је већ уписао пет голова, док је неколико фудбалера и напустило тим из Бачког Градишта, а међу њима и дугогодишњи капитен Миодраг Пеленгић, који ће на пролеће бранити боје Хајдука из Чуруга, подсетимо он је одиграо укупно преко 200 званичних утакмица за Вошу и постигао преко 60 голова.

Када је реч о доласцима и одласцима из Јединства, клуб су напустили Милош Ћирић, Никола Еремић, и Зоран Обрадовић, док су се тиму прикључили Урош Станковић, Ненад Пецарски и Марко Лукић.

Након Војводине екипу из Новог Бечеја очекују још два контролна меча, а почетак Борцем из Александрова и Војводином из Башаида, док је шеснаесто коло ПФЛ Зрењанин резервисано за 3. март.

Војводина је први део сезоне завршила као седмопласирана екипа, а амбиције су пласман у првих пет истиче Дабижљевић, такође оно што их у наставку припрема очекује су још две утакмице и то са Солунцем из Карађорђева и Слогом из Темерина.

Први лигашки меч у Бачком Градишту игра се 10. марта са почетком од 14:30 када ће екипа Војводине угостити Младост из Турије.

Вукашин Љубојев