Спорт

Спорт: Спортска опрема за ОШ „Здравко Гложански“

Члан Општинског већа задужен за спорт, омладину и туризам Дане Мандић уручио је нову спортску опрему Основној школи „Здравко Гложански“ у Бечеју.

Четрдесетак лопти и других спортских реквизита у наредном периоду служиће ђацима у Бечеју и Радичевићу током часова физичког васпитања.

„Општина Бечеј је подржала иницијативу ОШ „Здравко Гложански“ за набавку опреме у циљу унапређења школског спорта, бављења спортом и здравим стиловима живота у овој спортској сали. Желимо да финансирамо спорт, желимо да финансирамо школе, желимо да унапређујемо спортску инфраструктуру и веома нам је важна директна комуникација с спортским клубовима, организацијама и у овом случају са школама, јер на тај начин сви имају директан бенефит, а понајвише наша деца и омладина. То су будући спортисти и шампиони који ће, верујем, на најбољи начин презентовати нашу општину и наше спортске клубове“, рекао је Дане Мандић.

Приликом посете школи, он је са директорком Лидијом Стојшић разговарао о даљој сарадњи и улагањима пре свега у школску фискултурну салу, где би током наредног месеца требало да буде замењена расвета. Такође, план је да се обнове и свлачионице за децу, да се замене врата и опреме новим санитаријама. Колектив ОШ „Здравко Гложански“ изразио је своју захвалност због уручене донације, која ће унапредити и побољшати часове физичког васпитања.

Извор: Општина Бечеј