Спорт

Футсал: Агромаус шампион

Екипа „Агромауса“ у финалном мечу „Новогодишњег турнира у малом фудбалу Бечеј 2024“, савладала је тим „Vasić Trade“ са 3:0 и тако постала шампион овог великог традиционалног спортског догађа, а поред пехара и медаља инкасирала је и 300.000 динара.

Екипи „Vasić Trade“ припала је награда од 100.000 динара, док је треће место и педесет хиљада динара освојио „Монтевидео ЛТ“ који је са 4:3 био бољи од екипе „Фортуна Меноти“.

Када је реч о појединачним наградама, за титулу најбољег стрелца изборио се Кораћ Стефан, најбољи чувар мреже био је Боривој Бабин, док је за најбољег играча проглашен Срђан Голуб.

У категорији ветерана треће место и десет хиљада динара припало је екипи „Sweetsistem Higija“, која је била боља од „Кафе Бара Фабрике“ са 5:2. Финални меч ветерана завршен је резултатом 0:0, па се победник одлучивао извођењем пенала. Прецизнији са беле тачке били су футсалери „Fortune Menoti“ са 3:1, и тако освојили 25 хиљада динара, док је другопласираној екипи „Ветерани са Рајчура“ припало 15 хиљада динара.

Миладин Срданов најбољи је стрелац међу ветеранима, Милош Андрић најбољи голман, док је Шандор Михалец проглашен за најбољег играча у овој категорији.

Новогодишњи турнир у малом фудбалу Бечеј 2024 у организацији Општине Бечеј, Савеза спортова општине Бечеј, Канцеларије за младе општине Бечеј и спортског радника Отоа Барте, играо се од прошле године, тачније 19 дана, а на њему је учествовало 26 сениорских екипа, 9 ветеранских и 24 дечијих тимова.

Када се саберу групне и завршне фазе долази се до рачунице од чак 150 мечева одиграних на паркету спортског центра у Бечеју.

Вукашин Љубојев