ВестиКултура

Галерија „Круг“: Изложба секције „Дуга“ МКУД „Петефи Шандор“

У Градском позоришту тренутно је у галерији „Круг“ отворена изложба ликовне секције „Дуга“ МКУД-а „Петефи Шандор“. Изложено је укупно 48 радова од 24 аутора из ове групе уметника различитих формата, тема и стилова. Већина од ових уметника, иако се често окупљају и стварају заједно и добро функционишу као уметнички колектив, имају своје специфичне аутентичне изразе и стилове којима стварају.

Изложбу је као и претходних пута отворила заједно са Габријелом Сел и председница ове секције Пирошка Тот Каша. Флорални мотиви, пејзажи али и декоративни патерни и мотиви рађени су различитим техникама, уље на платну, пастел, колажа, цртежи. Оно што је типично за ову групу уметника аматера углавном је да је мотивација за заједнички рад веома велика јер је дружење веома важан сегмент рада као и размена искустава, разговори о уметности и др.

Протеклог викенда је била организована и заједничка радионица/колонија на салашу са око 60 учесника из чак 12 војвођанских градова. Већина ових колонија имају слободну тему па уметници искористе прилику да покажу своје особености у уметничком изразу, свој стил, па и теме и идеје које имају.

Покровитељ изложбе, али и свих сусрета секције је МКУД „Петефи Шандор.