„Гастро фест“: фестивал хране

У недељу 26. септембра у Горанском парку одржаће се овогодишњи фестивал хране, пића и прехрамбених производа из домаће радиности и локалних мануфактура.

Ова целодневна манифестација је неколико година уназад веома посећена и сваке године је све више излагача али и гостију. Пети по реду до сада фестивал се одржава у организацији Друштва интелектуалаца браће Тан, прошле године због познатих околности и пандемије фестивал није одржан. Организатори обећавају да ће овогодишњи фестивал бити веома атрактиван са преко 30 излагача уз разноврсну понуду хране и пића, радионице и специјалан кутак који ће бити намењен најмлађима, тамбураше и добру музику, такмичење и достигнућа младих кувара који ће посетиоци моћи да пробају и наравно прелепи амбијент Горанског парка.
У свом позиву за излагаче и грађане организатори су рекли: „Наша шаролика равница је широм света чувена по свом култу према недељи. За нас је то специјални дан кад се вратимо у мамину кућу да поново доживимо укус детињства, да усрећимо наше уши музиком хорског звецкања кашика по тањирима, да госте из далека учимо шта је ринфлајш и како се ужива у штрудли с маком; како је баш ту, са својима, најтоплије место на свету.

Међу свим недељама у години има једна посебна.То је дан кад нам цео град постаје породица.То је моменат кад поново срчемо супу са другарима из вртића. Кад бечејци славе дух свог града и деле га са пријатељима које су угостили. То је дан кад је чувени Гастро Фест.

Драги пријатељи, жељно Вас ишчекујемо 26.09 (недеља) у Горанском парку. Сви сте добродошли, са свим својим различитостима, да свако набере свој букет врхунских укуса и упакује га у добро расположење, нова познанства, лепе успомене и дух наше заједнице.“