Култура

Градско позориште Бечеј: Пројекције филма о Томи Здравковићу

Пројекције филма новог домаћег филма „Томаˮ у режији Драгана Бјелогрлића одржаће се 17, 18. и 19. септембра (петак, субота, недеља) од 17 и од 20 часова. Улазнице су 350 динара и могу да се купе у просторијама Градског позоришта сваког радног дана од 8 до 14 часова.

У филму играју: Милан Марић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Паулина Манов, Милан Колак, Мирјана Карановић

Филм „Томаˮ је прича о познатом српском/југословенском певачу Томи Здравковићу који приказује саме његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, баш као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у уметичком миљеу тадашње Југославије. Поред Томе, кроз филм ћемо пратити и животе познатих уметника тог времена попут Зорана Радмиловића, Мике Антића, Тозовца и других. Филм прати две линије радње – 1991. пратимо однос Томе и доктора који започиње његово лечење, и претварање тог познанства у пријатељство. Друга линија прати Томин живот – од детињства у Печењевцима, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота.