Млади

Гимназија Бечеј: Михајло Гуцуња награђен за остварене успехе у облати историје

Ученик трећег разреда Гимазије Михајло Гуцуња добио је награду од Фонда за телентоване младе због његовог досадашњег оствареног успеха у области историје.

Гуцуња иза себе има многобројне пласмане. На овогодишњем општинском такмичењу освојио је прво место, прошле године је био четврти на републичком такмичењу, а предпрошле године на истом осваја прво место. Поводом његових успеха је његова менторка и професорка историје у Гимназије је у објави на школској званичној страници изјавила да је поносна што је он њен ученик:

У Михајлу сам од самог почетка нашег дружења на релацији професор-ученик видела сјајног младог човека који ће својим изузетним интелектуалним потенцијалом, ширином ума, научним и мултиперспективним тумачењем и сагледавањем историјских појава, процеса и догађаја, стављајући пре свих „малог човека“ на пијадестал историје, мењати друштвену свест, а тиме и само друштво на боље. Веома сам поносна што је Михајло баш мој ученик“

Поред историје, Михајло воли да глуми и члан је театра младих „Мишоловка“ у Новом Саду где је глумио у многобројним представама попут„Дневника Ане Франк“, Буђење пролећа-дечја трагедија“ и „Мора ли Чехов-мора!“.

Он је за Бечејске дане у ранијем интервјуу испричао колико му значи знање истрије али и оно које учи кроз ликове. Уколико желите, тај текст можете прочитати кликом на овај линк:

https://becejskidani.co.rs/mihajlo-gucunja-uci-o-drustvu-kroz-svoju-ljubav-prema-glumi-i-istoriji/

Слике: Гимназија Бечеј