Култура

Градско позориште Бечеј: Премијера представе „2:14“

У петак, 23. септембра, у Градском позоришту у Бечеју одржаће се премијера представе Драмског студија младих „2:14“. Представа почиње у Великој сали у 20 часова, улаз је 300 динара а резервација карата је на телефон 021 6915336 (од 8 до 14 часова) или мејлом на pozoristebecej@gmail.com.

Представу је режирао Игор Павловић по тексту канадског драмског писца Давида Пакеа.

У представи играју: Срђан Томић, Гордана Адамов, Вања Бојовић, Теодора Здравковић, Димитрије Туцаков, Угљеша Сурдучки, Стасја Штрбачки, Сара Петковић, Ивана Оњин, Алдијана Сивчев, Катарина Јакић, Васја Субаков

Комад „2:14“ је ансамбл представа у којој пратимо животе четворо тинејџера и професора енглеског у њиховој свакодневици у школи и ван ње, све до експлозије насиља које, нажалост, све чешће добија свој трагични одјек у страним и домаћим вестима. Међутим, иако се завршава наглим и неочекиваним крајем, управо он даје сав смисао овом комаду.

Захваљујући узбудљивом и веома напетом драмском успону, до којег долази поступком кратких резова и смењивањем брзих и ефектних реплика, овај комад говори јасним и свима разумљивим позоришним језиком обраћајући се и тинејџерима и њиховим родитељима и наставницима.

Представа „2:14“ има снажан емоционални набој и, упркос теми која обрађује различите видове насилничког односа и системско запостављање потенцијалних жртава – али и потенцијалних насилника – она је заправо препуна хумора и фантазије.

Техничка подршка: Иван Дунђерски и Имре Макра, Фото: Чаба Микуш