Култура

Градско позориште Бечеј: Програм Градског позориша до краја новембра

У суботу 18. новембра је ново издање Retro Disco Party журке, нови Disco времеплов DJ Simketa. Ове журке су већ одавно постале обавезне за све оне који воле хитове 70-тих, 80-тих, 90-тих, који воде да играју уз добар избор музике, најповољнијецене пића у граду, адекватан разглас и расвету. Добар провод је
загарантован. Улазница на Retro Disco Party је 250 динара.

Наредне суботе, 25. новембра од 20 часова у великој сали на репертоару Градског позоришта је нова изведба представе из сопствене продукције позоришта „Гидеонов чвор“. У представи играју Симонида Мандић и Бојана Милановић. Улазница за представу је 250 динара. „Гидeонов чвор“ је дуодрама америчке списатељице Џоне Адамс која отвара важна питања школства и цензуре уметности у школама. Мајка и наставница сусрећу се у учионици, на раније договореном информативном састанку, 72 сата након трагичног догађаја.

У недељу 26. новембра на биоскопском репертоару Градског позоришта од 17 и 20 часова је нови наставак култне франшизе „Игре глади“ под називом „Игре глади: балада о птици певачици и змији“, улазница је 350 динара. У филму играју Вајола Дејвис, Рејчел Зеглер, Питер Динклиџ, Џејсон Шварцман и Хантер Шафер. Режију је радио Френсис Лоренс. Ово је приквел основне приче Игре глади.

У уторак 28. новембра у 19 часова биће одржана промоција књиге „За вечита времена“ о тестаментарном завештању Богдана Дунђерског у великој сали Градског позоришта Бечеј. О књизи ће говорити приређивачи и аутори: мр Зоран Суботички, Немања Карапанџић, др Јелена Веселинов и други гостиУ програму учествују и глумци Душица Ивановић и Ненад Јовић. Књига је издавачки подухват Центра за афирмацију културног наслеђа Дунђерских, Градског музеја Бечеј и издавачке куће Агора. Тестаменти Богдана Дунђерског (онај из 1918. и 1940. године) нису само пуке оставине материјалних добара, него много више културни, образовни и национални програми који нису изгубили на својој актуелности ни у овом, савременом добу. Оба тестамента објављена су у својој интегралној верзији.