ВестиКултура

Градско позориште Бечеј: Расписан конкурс за 66. Мајске игре

Организациони одбор 66. Мајских игара расписао је овогодишњи Конкурс за учешће на Међународном фестивалу сценског стваралаштва за децу и младе – на 66. Мајским играма.

Овогодишње Мајске игре одржаће се од 13. до 17. маја. 

Право учешћа на фестивалу имају драмске групе и драмски студији при школама, културно-образовним центрима, институцијама културе, културно-уметничким друштвима и организацијама младих. Право учешћа, у категорији дечијих позоришних представа, имају представе у којима могу учествовати глумци од 7 до 15 година. Право учешћа, у категорији представа за младе, имају представе у којима могу учествовати глумци од 15 до 27 година. У овој категорији дозвољено је учешће старијих или млађих глумаца само у случајевима када то захтева улога (до 15%) и они не могу конкурисати за награде.

Пријаве се достављају Организационом одбору Мајских игара најкасније до 26. априла 2024. године.

Након тога, селектор фестивала, именован од стране Организационог одбора фестивала, врши селекцију највише 12 представа које ће учествовати на овогодишњим Мајским играма.

Резултати селекције биће објављени најкасније до 4. маја текуће године.

Стручни жири, именован од Уметничког савета фестивала, после извођења представа, може да донесе одлуку о додели признања за: – најуспешније представе фестивала (Златни, Сребрни и Бронзани паж), најуспешнију женску, мушку и епизодну улогу, режију, костимографију, сценографију, оригиналну музику и маску.