Култура

Градско позориште: Црни пантер у Бечеју у недељу

У градском позоришту у Бечеју у недељу 20. новембра две пројекције филма од 17 и 20 часова Black Panther: Wakanda Forever (Црни Пантер: Ваканда заувек). Улоге: Martin FreemanLetitia WrightAngela BassettLupita Nyong’oDanai Gurira. 

Т’Чала, краљ Ваканде, умире од болести за коју његова сестра, принцеза Шури, верује да је излечива уз помоћ срцолике биљке. Шури покуша да створи биљку након што је Ерик Килмонгер уништио њено станиште, али не успева.

Годину дана касније, Ваканда је под притиском међународне заједнице због залиха вибранијума. Рамонда, краљица-мајка, инсистира да Шури настави са ботаничким истраживањима, али Шури сматра да је Црни Пантер прошлост Ваканде. ЦИА користи детектор вибранијума у потрази за евентуалним налазиштима на дну океана. Цела експедиција је нападнута и убијена од стране Намора и његових људи плаве коже са шкргама, али ЦИА за напад окривљује Ваканду. Намор одлази код Рамоне и Шури пролазећи сва обезбеђења државе. Он криви Ваканду за трку у копању вибранијума и даје им ултиматум: морају пронаћи научнике који су развили машину за откривање вибранијума и предати их или ће Ваканда бити нападнута….

Улаз: 300 динара