Друштво

Друштво пријатеља деце: Пакетићи за децу која живе у тешким животним условима

Друштво пријатеља деце општине Бечеј традиционално организује прикупљање помоћи деци којој је неопходна подршка. На основу података Организације до краја 2022. године. Више од 1000 деце општине Бечеј живи  у условима сиромаштва. Прве поклоне током Дечије недеље обезбедили су наши најмлађи суграђани приликом реализације  акције „Деца деци“.

Са жељом да свако дете осети зимске чаролије у сарадњи са књижаром „Призма – 93“ иницирали су акцију под називом „Буди и ти неком Деда Мраз – Legyél  te is valaki Télapója!” са циљем да заједно обезбеде божићно-новогодишње пакетиће за децу која живе у тешким животним условима.

У књижари „Призма – 93“  постављена је празничка хуманитарна кутија где грађани могу да оставе поклоне које су купили из асортимана књижаре до 10. децембра 2022. године.

Своје донације грађани могу да донесу и у просторије Удружења и Бечејског удружења младих у Центру за децу и младе (Главна 47) сваким радним даном од 10 до 15 часова.

Позивамо и друге привреднике, грађане, установе и организације да и они поставе хуманитарне кутије где се могу оставити слаткиши, гардероба, одећа, обућа, играчке, књиге, школски прибор, разни едукативни и хигијенски материјали за  божићно-новогодишње пакетиће.