Грчка „старе крпе“ пита (Old rag pie) Најџела Лосон верзија
Потребно:
100 грама путера, један пакет теста за пите, 250 грама фета сира, неколико кашика ренданог пармезана, мајчине душице, 2 јајета, 1.5 децилитара млека, сусам, једна мања теглица природног лепог меда.
Отопите путер до течне форме, трећину теста искидајте као „старе крпе“, ставите као први слој у тепсију (већа ђувеч тепсија), издробите пола фета сира одгоре, кашику пармезана и поспите мајчином душицом и трећином путера, ово све урадите још у једном слоју и на крају оставите мало веће „крпе“ теста и све лепо ушушкајте. Умутите јаја и млеко и прелијте целу питу. Оставите 30 минута да све одстоји на хладном . Пече се 30 минута док не порумени одгоре и оставите питу да се мало охлади, пар минута и онда прелити топло још медом.