Harminc éve táncolnak a Petőfiben

Fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából közel két órás ünnepi műsort tartott október 22-én az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportja. A kultúrkör nagytermében az óbecseiek mellett adai, moholi, zentai, péterrévei, szabadkai és királyhalmi táncosok is bemutatkoztak a közönségnek.

1991-ben alapfokú tánciskola indult Óbecsén, ahol több mint hatvan fiatal sajátította el az alaplépéseket. Az ő kezdeményezésükre indították el a másodfokú tánciskolát, majd 30 évvel ezelőtt, 1992-ben az óbecsei kultúrkör első szakcsoportjaként a modernés társastánc csoport kezdte meg a munkát. A fiatalokat az első évben Terzin Róbert zentai tánctanár oktatta, ezt követően egy rövid ideig Tót Kása Piroska irányította a csoportot, akitől Ricz Róbert vette át a munkát. Ma már Horvát Sárkány Krisztina vezeti a csoportot.

A tánccsoport eleinte standard és latiнamerikai táncokat táncolt, majd jöttek a showés színpadi táncok, illetve egy ideig modern, diszkó táncokkal foglalkozó csoport is dolgozott.

Tavaly a bácsföldvári kultúrkör közreműködésével megalakult az óbecsei kultúrkör bácsföldvári modern tánccsoportja is, így velük együtt már több mint 100 táncosa van a csoportnak, amely jelenleg öt korcsoportban oktatja a táncot: a legkisebbek 3-4 évesek, a legidősebbek pedig 14-15 évesek, de vannak egyetemista lányok is, akik néhány különleges műsor vagy verseny alkalmával színpadra lépnek.

A rendezvény a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az óbecsei önkormányzat és az óbecsei Kaktusz virágüzlet támogatásának köszönhetően valósult meg.