Három aranyérem a PSMK-nek

Divčibarán győzedelmeskedtek az óbecsei táncosok

Május 14-e és 16-a között az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportja Divčibarára utazott, ahol a Dance Now elnevezésű versenyen vettek részt a táncosok, ahol három aranyérmet érdemeltek ki.
– A hosszas felkészülés meghozta az eredményét, mivel mindhárom koreográfiánk első helyezés ért el. Bozsóki Nina a Someone you loved szóló produkcióval mérettette meg magát, valamint a Roulette és a Covid-8 című koreográfiával lépett színpadra a senior csoportunk. A versenyen kívül, bejártuk Divčibarát, és megnézhettünk a legszebb helyeit. A lányok is és én is nagyon élveztük ezt a hétvégét, és mindenképp szeretnénk még ellátogatni erre a gyönyörű helyre – mesélte Gyurcsik Heléna, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportjának koreográfusa és csoportvezetője.
A lányok már számos hazai és külföldi versenyen vettek részt, azonban Divčibarán most először léptek fel. Elmondásuk szerint már nagyon hiányzott nekik a versenyzés és a megmérettetések hangulata, a közönség energiája.
– Ez volt az első alkalom, hogy Divčibarán versenyeztünk, így nem tudtuk, hogy mire kell számítanunk. Mindannyiunknak már hiányzott a versenyzés és egy teljesen új közegben indítani nagyon jó volt. Eddig nem látott táncok és táncosok ellen versenyeztünk. Mivel idén nem volt sok alkalmunk fellépni, ezért amint megtudtuk, hogy megyünk erre a versenyre, elkezdtünk készülni, ezt az eredmények is mutatják. 3 produkciót adtunk elő a csoportommal, mindegyiknél mindent beleadtunk, de a Covid-8 sikerült a legjobban! Sok érdekes produkciót láttunk, viszont a verseny után az egyik szervező külön megdicsért minket. Nagyon tetszettek nekik a kreatív témáink a táncoknál. Rég volt alkalmunk csoportként utazni, így ez a kirándulás mindenkinek jólesett. Volt alkalmunk pihenni is, de persze táncolni is – nyilatkozta Bozsóki Nina, aki szintén a kultúrkör modern tánccsoportját képviseli évek óta.
Ami összetartja a csoportot és hozzájárul a tánccsoport sikerességéhez, az kétségkívül a társalgás, az együtt töltött idő a versenyek előtt és után. Akárhová utaznak, a táncosok mindig szakítanak időt arra, hogy barátkozzanak, szórakozzanak, még jobban megismerjék egymást. Ez most sem volt másképp. Divčibarán is jutott idő a csapatépítésre, ugyanakkor a munkát sem hanyagolták el, hiszen végigkövették a rendezvényen bemutatott produkciókat, építkezve a többi táncos stílusából, teljesítményéből.
– Már nagyon izgatott voltam a divčibarai verseny miatt, mert nem voltam biztos a győzelemben. Bizonyos okok miatt nem tudtam 100%-osan részt venni a próbákon, ezért aggódtam, hogy majd nem fog úgy sikerülni, ahogy azt terveztük. Ez viszont nem így történt. Rengeteg versenyen megfordultunk már, de az itteni produkciók nagyon megragadták a figyelmemet. Nagyon ügyes táncosokkal találkoztunk. Két csoportos koreográfiát vittünk színpadra, mindkettőt kimondottan szeretem. A kedvencem a Roulette című táncunk. Azért ragaszkodom hozzá, mert ez egy nagyon csajos tánc, teljesen bele tudjuk élni magunkat a lányokkal. Kimondottan élvezzük – mondta Beretka Karina, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportjának tagja.

D.P.