ВестиДруштво

„Хумани људи Бечеја“: Апел за помоћ старијем брачном пару

На фејсбук налогу удружења „Хумани људи Бечеја“ објављен је апел да се помогне старијем брачном пару да им се уподоби простор за живот и боравак у трошној кући.

Апел који је објављен гласи:

„Сећате ли се старијег брачног пара из Бачког Градишта чију смо причу објавили пре више месеци. Ради се и деки Карољу и бака Рожи 80 и 86 година старим. Дека је баку у оскудним финансијским тренуцима преповијао у крпе уместо пелена и уз сву муку и сиромаштво ипак је све око њих одисало таквом бојом, чистоћом, љубављу и стрпљењем. Тада смо уз помоћ свих вас који сте тада похитали у помоћ и захваљујући Владимир Јовановић који је први пружио руку помоћи и упознао нас са породицом решили оно најважније. Замрзивач је пун, нису гладни, скупило се пелена и основних ствари за хигијену за више месеци. Бака и дека су болесни, сами, уз своје здравствено стање дека Карчика брине о супрузи најбоље што може. Сада нам је потребна ваша помоћ што финансијски што физички како би довели у ред две просторије у кући које се највише користе. Требало би окречити кухињу/собу просторију у којој бораве већи део дана и у којој спавају као и ходник на улазу у кућу. Верујем да би уз помоћ десетак људи успели то урадити за један дан. Молим све који су у могућности да нас подрже финансијски или својим радом што је подједнако важно да ми се јаве. Унапред хвала у име овог хармоничног пара. Верујте када их упознате ништа Вам неће падати тешко.

Хвала!“


Допуна:

„Уз помоћ наших колега међу којима су Петар Видовић, Кристина Шифлш, Саша Јукић, Јанковић Ћук Јелена сакупљена су потребна средства за кречење куће бака Роже и деке Кароља из Бачког Градишта. Акцију планирамо за следећу суботу 06.07 и потребно нам је десет волонтера вољних да своју суботу потроше на освежавање куће овог драгог брачног пара. Волонтери су нам потребни за померање намештаја, кречење, глетовање и остале радове. Храна и сокови за људе који желе да нам прискоче у помоћ биће обезбеђени!“

Уколико сте у могућности да помогнете можете се пријавити на фејсбук налогу удружења.