Друштво

„Хумани људи Бечеја“: Хумане иницијативе за најугроженије

Током претходног периода од скоро месец дана удружење Хумани људи Бечеја наставило је са радом на хуманитарним иницијативама. Као и до сада наставили су са прикупљањем помоћи за наше најугроженије суграђане. Веома велики број покућства и намештаја је преко овог удружења и преко фејсбук мреже Хуманих људи Бечеја прослеђено онима којима је то било најнеопходније као поклон. Ове донације се скоро свакодневно реализују. Поред тога тренутно је актуелна потрага за станом у којем би пензионерка која болује од рака и њена ћерка плаћале само режије и одржавање објекта јер немају основне услове за живот. Ћерка је запослена али је лечење веома скупо и нису у стању да обезбеде себи новац за плаћање кирије.

У претходном периоду сакупљен је и новац да се помогне једном нашем суграђанину за плаћање дуга за електричну енергију јер је физички радник али је на боловању већ дуже време. Такође су обезбеђена средства да се једном дечаку из социјално угрожене породице купе поклони и набави торта за рођендан а једној породици чија су месечна примања само 14.000 да се обезбеди огрев за зиму …

Отворен је и текући рачун под бројем 115-0000000072955-31. То је рачун на који можете да уплатите динарске донације. Донације ће бити утрошене на кориснике по потреби и оцени људи који воде организацију или уколико желите можете да назначите за којег корисника тачно желите да донирате тај новац. Новац неће корисници добијати на руке, већ ће наменски удружење трошити како би се одређени проблеми корисника решили.

У Бачком Петровом Селу је током претходне недеље била организована и специјална хуманитарна промоција књиге, тре-ће збирке песама „Тијара“ Давора Јовановића. „Овим лепим поводом скупили смо износ од 53.300 динара који је писац уручио једној од наших породица којој ће та подршка веома значити. Од тог новца биће финансиране терапије за даљи напредак нашег малог Балинта. Још више од тога значила им је, као и нама, данашња атмосфера која је била пуна љубави, разумевања и подршке. Имали смо прилику и да саслушамо говор једног дивног младог момка Немање Кељачког у чију је корист ишао приход са промоције претходне збирке песама. Хвала на сузама, на искреним осмесима и пре свега на овом гесту који се само величином срца мери.“ – написала је на свом профилу Амалија Сабо Хорват након промоције.

Најновије иницијативе:

  • Породици из Бачког Градишта неопходан је прозор са штоком димензија 120*120