Друштво

Хуманитарни пакетићи за децу из социјално угрожених породица

Заједничким снагама Друштво пријатеља деце, Хумани људи Бечеја и Бечејско удружење младих током целог децембра прикупљају средства и донације за пакетиће за децу из социјално угрожених породица. Претходног викенда је БУМ у акцији „Деда Мраз за сваког од нас“ прикупљао донације за пакетиће на пијаци али ће током овог месеца наставити да прима донације у просторијама БУМ-а сваког радног дана од 9 до 16 часова. У сарадњи са Туристичком организацијом општине Бечеј, у њиховим просторијама биће изложени предмети за продају, па ће грађани и тамо пронаћи украсе које су чланови БУМ-а правили у оквиру разних радионица, купити и на тај начин донирати средства уа пакетиће. Већина пакетића и поклона које прикупи БУМ биће намењено деци из насељених места. Све додатне информације можете добити на mail olјa@bum-becej.org или позивом на број 069/3005531.

Паралелно са овим акцијама Друштво пријатеља деце организује доделу пакетића за децу из социјално угрожених породица. Списак деце сачињен је у сарадњи са Центром за социјални рад и за потребе овог програма припремљено је око 300 пакетића од тога 40 је за децу која се налазе већ у програму социјално-педагошке подршке. У питау су индивидуални пакети у којима ће се осим слаткиша и стандардних пакетића наћи и донирана гардероба и обућа. Двеста пакетића намењени су за Бечеј а остатак од 100 пакетиће ићи ће за угрожену децу у Бачком Петровом Селу. У трећој МЗ биће већ 16. децембра организована прва додела пакетића из ове донације.

И Хумани људи Бечеја сакупили су за децу из сиромашних, социјално угрожених породица 108 пакетића углавном од донација грађана и фирми.