ДруштвоЗанимљивостиРазонода

Идемо на море?

Иако стручњаци упозоравају да би био “паметније” да ово лето проведемо у својој земљи, у неком одмаралишту недалеко од свог дома (где знате коме да се обратите ако посумњете на заразу), велики број наших суграђана увелико прави планове за летовање у иностранству.

Све туристичке агенције почеле су да раде пуном паром у страху да ће ове године да остану без клијената. Све се нуди од егзотичних дестинација до стандардних популарних локација. Иако још увек за неке дестинације нису ни отворене границе, увелико трају букинзи и уплаате за аранжмане. Наравно, Грчка је и даље најпопуларнија а после оног политичког циркуса са Црном Гором још и више. Но за већину грађана, пре него што било где крену, пожељно би било да се јако добро упознају са правилима и мерама у вези са пандемијом које важе тамо где иду. Ограничења и мере уведене због епидемије корона вируса разликују се од земље до земље. Свашта може да их задеси чак и евентуалне блокаде путева или затварање граница усред летовања ако крене други талас, тако да би требало да испланирају све унапред и да провере да ли су спремни на сва изненађења.

Држава Србија је увелико кренула у кампању са „остајте овде…“ уз коју иду и они чувени ваучери за летовање који су овог пута проширени и на градове као што су Београд или Нови Сад.
Уосталом није код куће тако лоше и ако се ове године грађани одлуче да летују на врелом асфалту неког од наших градова за утеху може бити и цитат др Шелдона Купера „Хаваји су извикани, то је само лепрозна колонија која је саграђена на активном вулкану“, са таквим ставом ни Тиса не изгледа лоше, или чак базен.

За оне који баш инсистирају да иду у авантуру са тестовима на коронавирус и несигурним путовањем са којег могу да се врате можда тек за који месец Грчка ће 15. јуна отворити границе за држављане петнаест земаља, међу којима је и Србија, а тог дана би требало да буде успостављен и редован авио саобраћај између две земље. Па, срећан пут!