ДруштвоПолитика

Још само један дан: Имате прилику да гласате за приоритете у буџету …

Обавештавам вас да се у општини Бечеј, у суботу и недељу, одвија несвакидашња акција у организацији Бечејског удружења младих (БУМ), у оквиру које грађани читаве општине могу да гласају о томе на који начин да се потроши 100 милиона динара из буџета за 2019. годину.

Гласање у свих осам месних заједница у општини Бечеј (три су у Бечеју, остале у селима – Бачко Петрово Село, Бачко Градиште, Радичевић, Милешево и Пољаница) биће организовано у недељу 11. новембра од 8 до 16 сати, а оба дана викенда (субота и недеља 10. и 11. новембар) грађани општине Бечеј могу да гласају путем интернета, тачније на сајту БУМ-а https://bum-becej.org/ (линк ће бити активан у петак у 23.59 часова).

На гласачким листићима, за сваку месну заједницу посебно, налазе се предлози грађана који су прикупљани у октобру ове године. Најактивније месне заједнице, односно предлози који добију највише гласова биће и највише финансирани.

Ради се о акцији „Буџет по мери грађана – И ти се питаш“, коју другу годину за редом спроводи БУМ, у сарадњи са општином Бечеј и Канцеларијом за младе.

Иначе, циљ ове акције јесте веће укључивање грађана у доношење одлука, информисање грађана о буџетском процесу, али повећање транспарентности рада локалне самоуправе. Предлози на гласачким листићима са највише гласова, као и прошле године, биће финансирани у укупном износу од 100 милиона динара.