Óbecse

Ismét szólhat a nagyharang az alsóvárosi templomban

Június 13-án, Páduai Szent Antal ünnepén harangszenteléssel egybekötött templombúcsút tartottak a római katolikus egyház szentjének nevét viselő alsóvárosi plébániatemplomban. A felújított nagyharang és egy ajándékba kapott új lélekharang kapott áldást.

– A felszentelés és a felkenés is a Szentlélek kenete, ami azt jelenti, hogy a Szentléleknek az ereje fog szólni ezeken a harangokon keresztül. A hívek nagymértékben adakoztak, ez fedte a felújítás egy részét, a nagyobb részét a plébánia finanszírozta. A templom felújításának befejező szakasza magának a templomnak az újrafestése lesz – mondta Pósa László plébános.

A szentmisét msgr. Fazekas Ferenc szabadkai megyéspüspök celebrálta, aki felszentelte a harangokat, szentbeszédet pedig dr. Kulcsár Dávid, a veszprémi székesegyház káplánja mondott.

Az alsóvárosi templomban a harangokról Simovics Balázs kántor gondoskodik, aki felvette a kapcsolatot az osztrák Grassmayer öntödével, amely a megrepedt nagyharang javítása mellett egy új lélekharangot is adományozott a templomnak. A nagyharagot a tervek szerint a hét folyamán (lapzárta után) daruval helyezték vissza a helyére.

F.R.

Fotó: Kovács Szilvia