ДруштвоПолитика

СНС: Историјска победа је резултат поверења грађана

Након прелиминарног бројања гласова у штабу Српске напредне странке у Бечеју новинарима се обратио председник општинског одбора др Вук Радојевић:
„Најпре желим да се захвалим свим грађанима општине Бечеј који су учествовали на овима изборима и тиме показали да су Бечејци увек спремни да у фер и демократским условима узму учешће и да искажу своју вољу и дају своје поверење онима у које највише верују. Такође бих искористио ову прилику да се захвалим свим члановима и симпатизерима који подржавају политику Српеске напредне странке и данас смо имали једну изузетну прилику, једну демонстрацију где су избори прошли без икаквих проблема на бирачким местима у општини Бечеј. Оно што карактерише ове изборе је да је излазност била око 53.5 посто што је више него на изборима 2016. године где смо такође имали и републичке и покрајинске. Тиме су Бечејци показали да су одговорни, да су свесни важности ових избоа и зато су изашли у великом броју. На овим изборима око 17.5 хиљада бирача је искористило своје право да гласају. Оно што је карактеристично на овим изборима је феноменалан резултат који је остварила листа „Александар Вучић – За нашу децу“ преко 9000 гласова што је преко 50% и то нам даје за право да наша листа има апсолутну већину у СО Бечеј. Желим да се захвалим свим сарадницима, колегама који су активно учествовали на нашим изборима, нашим активистима, омладинцима, пензионерима, свима који су дали свој допринос у оваквој величантвеној победи који Бечеј не памти, на тај начин ми смо пред грађане Бечеја изашли са свим оним што смо урадили у претходном временском периоду и то је била најбоља наша лична карта, истовремено смо пред бираче изашли са плановима у наредном мандату и дакле имајући то у виду верујем да су грађани општине Бечеј поклонили поверење онима који су показали да су одговорни, да раде свој посао и да су способни да воде општину Бечеј. Такође бих додао чињеницу да је величанствен резултат остварен на републичким и покрајинским изборима, на републичким око 63 посто, невероватан и незабележен резултат до сада и по томе наша листа би требало да има двотрећинску већину у републичком парламенту и ако на тај начи посматрамо целокупне данашње изборе онда заиста у име општинског одбора СНС, могу да кажем да смо више него задовољни да смо направили један историјски резултат како на локалном тако на покрајинском и републичком нивоу. Ово је истовремено велика одговорност и обавеза све нас.

Резултати су нам били најбоља референца. Обећавамо грађанима да ћемо наставити онако како смо радили у претходном мандату у корист и у интересу грађана општине Бечеј.

Нама је било изузетно важно да можемо да преузмемо сами одговорност да управљамо општином Бечеј. Ми смо наше резултате представили грађанима општине Бечеј као што смо то учинили 2016. године. Представили смо све оно што смо радили пре тога и изнели смо планове за наредни мандат. Зато увек можемо да погледамо грађане у очи, шта је то што смо урадили и шта је то што смо обећали и да ли смо то испунили, са задовољством могу да кажем да смо огромну већину свега оног шта смо планирали урадили, много пројеката је урађено, многи су у фази реализације а многи пројекти су пред нама. Са поносом такође могу да ово што смо урадили у претходном периоду је више него што су многе друге политичке странке урадиле у претходних 20-так и више година. То разултати најбоље говоре и ми стојимо иза тога. Очекујемо од листа које пређу цензус да подрже политику СНС и да подрже наше планове у наредном периоду.

Ако гледамо географски општину Бечеј у свим МЗ смо имали добар резултат који су ишли чак до 70 и 75 посто подршке бирача на тим бирачким местима. Грађани општине Бечеј су подједнако у свим насељеним местима дали подршку нашој листи.

Излазност је већа сада 2020. него 2016. што говори о томе да бојкот уопште није био релевантан за ове изборе. Сви они који су се залагали за било какву врсту бојкота су доживели потпуни дебакл у Бечеју и то најбоље говори о одговорности грађана општине Бечеј да они желе да искористе своје право и дају своје поверење онима којима верују. Ми смо показали да смо ми они којима могу да верују, да стојим иза својих речи и да испуњавамо своја обећања. У наредни мандат улазимо са плановима са којима смо се представили и које ћемо остварити.“ рекао је Радојевић.


Победа на скоро свим изборним местима
На постизборној конференцији за штампу коју је организована два дана након избора у просторијама Српске напредне странке новинарим су се обратили први на листи и председник општинског одбора ове странке др Вук Радојевић и садашњи али и будући председник општине Бечеј Драган Тошић.
Они су најпре новинарима саопштили званичне и коначне резултате избора са посебним нагласком на појединачне резулате по бирачким местима. Према тим званичним резултатима СНС је победила на скоро свим бирачким местима (осим неколико у Бачком Петровом Селу и у Доњем граду где је СВМ однео највећи број гласова). Др Вук Радојевић је говорио о политици коју је странка водила у претходном сазиву општине и о резултатима рада који су допринели да се на већини бирачких места знатно повећа број оних који су гласали за ову странку. Вук Радојевић је рекао да се укупан број гласова за СНС повећао за скоро 1.500 гласова од једних до других избора и да је то показатељ поверења и рада ове странке у локалној власти током 4 године.


О конституисању новог сазива скупштине и потенцијалним коалиционим партнерима:
„Још је рано говорити о коалицијама, пред нама је период у ком ће се најпре формирати Скупштина општине Бечеј у законском року а у међувремену очекују нас разговори са потенцијалним коалиционим партнерима дакле они који су такође добили одређено поверење грађана општине Бечеј али оволика подршка је нешто што нам даје за право да апсолутно преузмемо одговорност и да у разговору са потенцијалним коалиционим партнерима тражимо од њих да подрже нашу политику, наше идеје, нашу визију развоја општине Бечеј и за то ћемо тражити подршку од потенцијалних коалиционих партнера. Грађани су пре свега дали своје поверење нашој листи и ми морамо да преузмемо ту врсту обавезе и сви они који буду желели да нас подрже апсолутно се очекује да буду у складу са циљевима развоја које је поставила Српска напредна странка.“ – рекао је председник општинског одбора СНС Вук Радојевић


О финансирању кампање:
„Као и сваки пут до сада када се заврши кампање ми ћемо поднети извешта о финасирању кампање. Српска напредна странке је била једна од најтранспарентнијих странака у претходном периоду не само у Бечеју него на нивоу целе државе, до сада никада није било проблема када су у питању ти извештаји.“ рекао је Драган Тошић


О бањи, плажи, аквапарку и пројектима
„У Бечеју је дугогодишња жеља свих грађана да се изгради плажа и бања. Сви су то до сада користили као пропагандну кампању за изборе, ми нисмо, али то не значи да не радимо на томе и да већ немамо стратешке партнере са којима смо у преговорима. Закључен је уговор и ево већ данас, сутра ће почети радови на оној бушотини када смо причали о дегазатору који ће раздвајати гас и воду. Када је бања, плажа у питању то су пројекти који могу да трају и десетак и више година. Не може нико да очекује да се наш план како смо замислили како Бечеј треба да изгледа на Тиси заврши за три или четири године. Све што смо зацртали ми и урадимо, ево сад ће почети да се ради Золтана Чуке улица, сад када смо завршили Зелену јер нисмо желели да затврамо у центру града две улице истовремено. Тамо на Тиси није замишљено, бар са наше стране, да се само уради плажа и да је то готово. У питању је цео комплекс од стадиона до иза кампова, ту треба да се уради канализација. За камп насеље то су озбиљни пројекти где мора да се ради десетак, петнаест година. Ми смо једини који смо бар започели, од момента када смо исплатили бушотину 2013. године, то је тада коштало преко 40 милиона динара. Претпостављам да ћемо и овде на Тиси када будемо почели да радимо бити нека концесија у питању или јавно-приватно партнерство.“ – рекао је Драган Тошић


О будућем председнику општине:
„Ја као први на листи ћу рећи да је за очекивати да после оволико подршке грађана председник општине Бечеј буде из редова Српске напредне странке, са наше листе. Када сам говорио о политичком континуитету морам да кажем да ми од 2012. године имамо ту врсту политичке стабилности и ако се вратимо у ту 2012 док сам ја био председник општине Драган Тошић је све време био помоћник председника општине и активно је учествовао у реализацији свих пројеката значајних за грађане општине Бечеј и тако је и наставио од 2016. године да се у континуитету бави тим пословима и ево сад очекујемо да ће и 2020. године. Да, апсолутно председник општине Бечеј треба да буде из редова СНС и да, наш кандидат је Драган Тошић“ – рекао је др Вук Радојевић.