Изборна комисија Општине Бечеј: Саопштење

Марко Божовић, председник Изборне комисије Општине Бечеј одржао је конференцију за штампу дан након избора и саопштио следеће:
„Избори у општини Бечеј одржали су се на три нивоа републички, покрајински и локални. Традиционално у Бечеју имали смо једну добру атмосферу на изборима, имали смо мирне, фер, демократске изборе на свим бирачким местима. Није било никаквих већих инцидената нити утицаја на ток изборног процеса, било је као што и увек буде нeких мањих неправилности претежно везаних за постављање пропагандног материјала, банера, графита, плакатa сл. То су ствари које се често дешавају, бирачки одбори су то са успехом санирали, уклонили тако да су избори протекли у нормалној атмосфери.
Општинска изборна комисија је надлежна искључиво за изборе за одборнике у локалној скупштини. Укупно се гласало на свих 38 бирачких места, која су уредно отворена и затворена на време, комисија је утврдила да није било битних повреда одредаба закона о изборима и није поништено гласање ни на једном бирачком месту. Сви чланови Изборне комисије су једногласно усвојили записник.“ рекао је Божовић и саопштио следеће податке:

  • Укупно предато гласачких листића: 32.776
  • Неупотребљено: 15.200
  • Уписаних бирача: 32.787 у бирачки списак
  • Гласало 17.580 бирача на изборима
  • Неважећих листића било је 764
  • Важећих листића је било 16.816

Конститутивну седницу скупштине је дужан да закаже председник скупштине из претходног сазива, у року од седам дана од дана објављивања резултата избора, тако да дан одржавања седнице буде најкасније у року од 30 дана од дана објављивања резултата избора.
Ако председник скупштине из претходног сазива не закаже конститутивну седницу у року из става 3. овог члана, конститутивну седницу може заказати једна трећина одборника из новог сазива.