Изабрани нови чланови савета МЗ

У месним заједницама Радичевић и Пољаница су 13. јуна одржани избори за савете месних заједница. За нови мандат који ће трајати следеће 4 године изабрани су нови чланови који ће бити представничко тело мештана села и доносити одлуке које су њиховој надлежности за село.

У бирачки списак је у Радичевићу уписано 859 грађана од којих је на ове изборе изашло 320, односно 37% док је у Пољаници уписано у бирачки списак 154 пунолетних грађана са бирачким правом а чак њих 111 је изашло на ове изборе што чини 72%. У Радичевићу је било 9 кандидата који су се кандидовали за место у Савету а у Пољаници 14. У оба села изабрано је по 9 представника грађана у Савету,

Да подсетимо, избори за чланове савета МЗ нису страначки него грађански избори на којима, у теорији, грађани се сами кандидују уз самостално сакупљање потписа чији је број дефинисан Статутом МЗ. Такође у теорији, ово нису били политички избори, у смислу учествовања странака али је и поред тога кампања у последњих недељу, две у селима била веома видљива.

У Радичевићу је од предложених 9 кандидата за чланове савета  изабрано свих девет и то су: Богдан Јованов, Виђенко Вујиновић, Сандра Векић, Милан Војиновић, Драгана Вукашиновић, Ђуро Ћук, Љубица Марјановић, Сандра Протић и Миле Марјановић.

У Пољаници је од 14 кандидованих мештана изабрано 9 нових чланова савета на основу броја гласова и то:  Тибор Серда, Шандор Варга, Роберт Черњак, Тамаш Клебечко, Норберт Серда, Золтан Шаги, Криштоф Варга и Валентин Елер и Денеш Божоки.

Ни једно ни друго бирачко место нису пријавили никакве неправилности током гласања и процедуре.