Спорт

Још један корак до сна

ФУДБАЛ – ПОДРУЧНА ФУДБАЛСКА ЛИГА СУБОТИЦА

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта, дошли су на корак од пласмана у Војвођанску лигу Север, а тај корак треба да начине сутра од 17 сати у Сенти. Након победа у 26. и 27. колу Подручне фудбалске лиге Суботица у задња три кола Градиштанци улазе са шест бодова више у односу на другопласирану Искру из Куцуре, са којом имају бољи међусобни скор и у односу на коју имају бољу гол разлику, па би евентуалном победом над десетопласираном Сентом решили све дилеме око освајања првог места и пласмана на „војвођански север“, што би био историјски резултат за екипу коју са клупе предводи млади Лазар Дабижљевић, а са места првог човека клуба Горан Кудрић.
Градиштанци су у недељу 19. маја на свом терену савладали Пролетер из Његошева са 6:0 (2:0) у мечу у којем су се по два пута стрелце уписали Ненад Кудрић и Марко Бубања, док су по једном били прецизни Миодраг Пеленгић и Александар Марјанов.
Пре овог меча изабраници Лазара Дабижљевића су у Остојићеву савладали домаћу Слогу са такође веома убедљивих 6:1 (5:1). Занимљиво је да су свих шест голова постигли различити играчи, редом Ратко Радуловић, Миодраг Пеленгић, Борислав Икрашев, Марко Бубања, Ненад Кудрић и на крају Бранко Бранков.
– Очекује нас још један у низу дербија, пре свега јер екипи Сенте треба победа за опстанак док нама треба за титулу. Не смемо да срљамо, дуго смо се мучили да би у ова последња три кола пропустили шансу за титулу. У Сенти нас очекује једна тврда и тешка утакмица против незгодног домаћина и искрено речено и екипа а и ја једва чекамо ту утакмицу. Узбуђени смо од саме помисли да смо на корак да остваримо наш циљ и да се упишемо у историју ФК Војводине као прва генерација која је ушла у Војвођанску лигу. То нам јако пуно значи и увек мотивише да сваку утакмицу изађемо и дамо 100 одсто својих могућности, што ће сигурно бити случај и против Сенте, казао је млади стратег Лазар Дабижљевић у најави меча сезоне за Војводину из Бачког Градишта.
Уколико и не успе да у Сенти „овери титулу“ екипа Војводине ће другу „меч лопту“ имати на свом терену у недељу 2. јуна против деветопласиране Сутјеске из Бачког Доброг Поља.

Синиша Ерак