Економија

ЈП „Путеви Србије“: Завршена деоница пута до Градишта и отворена за саобраћај

Ових дана завршена је деониоца пута Бечеј-Бачко Градиште до Надаљске раскрснице, та деоница је сада пуштена у саобраћај. Пут је комплетном трасом пресвучен са асфалтом. Од почетка ове недеље је затворена деоница Надаљске рскрснице до Темерина која ће се радити до средине овог месеца.

Председник општине Бечеј др Вук Радојевић обишао је радове на рехабилитацији државног пута између Бечеја и Бачког Градишта, које изводи ЈП “Путеви Србије”. Обиласку је присуствовао и надзорни орган ЈП “Путеви Србије”, Владимир Марковић.

Асфалтирање путног правца између Бечеја и Бачког Градишта реализује се у дужини од око 6 километара, а целокупан пројекат обнове саобраћајнице од Бечеја до Темерина у дужини од око 28 километара вредан је око 542 милиона динара и финансиран је из средстава ЈП “Путеви Србије”, односно субвенција које је обезбедило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Поред овога дуж пута је урађено и уређење растиња поред пута и прилаза каналима.

Председник општине Бече је том приликомреако да локална самоуправа од 2012. има одличну сарадњу са ЈП “Путеви Србије” и подсетио да је као исход тога урађен пут од Бечеја ка Бачком Петровом Селу, кружни ток на уласку у Бечеј, ревитализована саобраћајна деоница у индустријској зони.

“Конкретним активностима показујемо да нам је саобраћајна инфраструктура један од приоритета јер на тај начин најбоље препознајемо потребе грађана. Када говоримо о сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, морам да напоменем да смо потписали уговор у вредности од око 1,3 милиона евра који се односи на унапређење локалне саобраћајне инфраструктуре и у наредном периоду очекује се реализација тог уговора. Такође, смо у договору са представницима тог министарства дефинисали пет најфреквентнијих саобраћајница на територији општине Бечеј, које би требало да се раде у другој половини 2024. године”, рекао је председник општине Бечеј.

Иначе, тренутно се обнавља и путни правац између Бачког Градишта и Чуруга, што ЈП “Путеви Србије” финансира са 20 милиона динара. У току маја је урађена санација пута од Бечеја ка Србобрану и од Бечеја ка Милешеву, а ти радови коштали су око 25 милиона динара. У договору са представницима ЈП “Путеви Србије” у току зимског периода биће рађено санирање ударних рупа на потезу од Бечеја до Милешева, како би се обезбедило несметано и безбедно саобраћање грађана на том путу.

Извор делом: Општина Бечеј