Замена дотрајалих старих стубова

Захваљујући доброј сарадњи између Општине Бечеј и Електродистрибуције Нови Сад, радници тог предузећа ових дана активно раде на замени дотрајалих дрвених и бетонских стубова у Бечеју, како би се обезбедило квалитетно и несметано снабдевање електричном енергијом.

Наиме, председник општине Бечеј др Вук Радојевић у претходном периоду одржао је састанке са челницима Електропривреде Нови Сад и том приликом истакао потребе грађана општине Бечеј, које се односе на стабилније снабдевање струјом.

“На основу разговора које сам обавио са грађанима у претходном периоду, установио сам да им је један од приоритета стабилније снабдевање електричном енергијом, нарочито у деловима где је било проблема током лоших временских услова и где је долазило до прекида у испоруци струје. У разговору са директором Електродистрибуције Нови Сад господином Тешовићем исказао сам управо ове потребе наших суграђана и захвалан сам му што је врло брзо приступио решавању тих проблема”, рекао је председник општине Бечеј.

Укупно се мења стотинак електричних стубова у улици Радивоја Симића, Герберових, на Тополском путу, на Петровоселском путу, као и у Медењачи, а ускоро би требало и да буду изведени радови на проширењу електричне мреже у Омладинској и Сутјеској улици.

“Грађани који живе у делу Омладинске и Сутјеске улице исказали су потребу за реализацијом овог пројекта. Проширићемо електро мрежу у дужини од око шест стотина метара у обе улице, тако ће се уједно проширити број корисника и омогућити становницима да се прикључе на мрежу. Поред тога, договорили смо и да се изгради нова електро мрежа на Новобечејском путу од “Тиса аутомотива” ка Новом Бечеју и то је резултат потреба око 200 грађана. Ту ће такође бити изграђене и две нове трафо станице. Све ове радове финансира Електродистрибуција Нови Сад и ја им се захваљујем што су обезбедили та средства и ове значајне инвестиције усмерили за потребе наших суграђана”, рекао је председник општине Бечеј др Вук Радојевић.

Извор: Општина Бечеј