Спорт

Општина Бечеј: Спортска опрема за фудбалске клубове

Фудбалски клубови „Јединство“ из Бачког Петровог Села и „Војводина“ из Бачког Градишта богатији су за нову спортску опрему коју су им уручили председник општине Бечеј, др Вук Радојевић, члан ОВ за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић и Дејан Сантрач, председник Судијске комисије ФСС.

Фудбалерима једног и другог тима уручене су гарнитуре нових дресова за играче и голмане, као и лопте.

Председник Судијске комисије ФСС поздравио је напоре и улагања локалне самоуправе на унапређењу спорта, без чије помоћи и подршке не би ни могли да постоје клубови у аматерским лигама, рекао је он.

„Драго ми је да се наставља политика улагања у спортску инфраструктуру и верујем да ће се улагати и у будућности. Радује нас што у оба ова насељена места у клубовима играју мештани, који су ту рођени и који ту живе. То је чар и драж аматерског фудбала, да окупи што више људи из тог места. Поред тога, у оба клуба функционишу млађе категорије, што је важно за развој и популаризацију фудбалског спорта. Ова донација Фудбалског савеза Србије више представља знак пажње који за циљ има да клубовима, који се такмиче у аматерским ранговима, покаже да Савез брине и о њима, као и да су њихови проблеми важни“, истакао је Сантрач.

Председник општине Бечеј изразио је своје задовољство због уручене донације и чињенице да је Фудбалски савез Србије препознао мале, сеоске, средине у којима су фудбалски клубови спортске организације које окупљају највећи број деце и омладине.

„Општина Бечеј сваке године издваја значајна финансијска средства и пружа подршку ФК „Јединство“ у Бачком Петровом Селу, као и ФК „Војводина“ у Бачком Градишту, који окупљају по 70 и више деце и омладине, свако у свом насељеном месту. У Бачком Градишту смо заједно са Министарством омладине и спорта реконструисали и терен за мали фудбал, а вредност ове инвестиције је око 4,5 милиона динара. Сада смо добили и подршку Покрајинског секретаријата за спорт у висини од 500.000 динара за функ-ционисање ФК „Војводина“, а ми смо определили преко милион динара. Све радимо у правцу како бисмо унапредили услове за бављење спортом“, закључио је др Вук Радојевић

Вукашин Љубојев