Друштво

Бачко Петрово Село: Дечији фестивал фолклора

У Дому културе у Бачком Петровом Селу одржан је дечији фестивал фолклора под називом „Хајд’ поведи весело“, који је организовало КУД „Лоле“ из тог насељеног места, а под покровитељством Општине Бечеј.

Из локалног буџета је за подршку овом фестивалу издвојено близу 100.000 динара. На концерту се присутнима обратио и председник општине Бечеј др Вук Радојевић, који је том приликом најавио додатну финансијску подршку КУД „Лоле“ у наредној години јер је ово друштво стуб и место окупљања српске деце и омладине у Бачком Петровом Селу, где се одржава и негује традиција и сва нематеријална културна баштина, рекао је он.

„Бачко Петрово Село заслужује додатну пажњу када су у питању инвестиције. У кратком периоду, асфалтирали смо улицу Шипош Јаноша, припремамо пројектно-техничку документацију за улицу др Имреа Киша. План је да осим санације коловоза буде урађена и бициклистичка стаза. Још 2017. године, када сам био у Покрајинској влади, финансирали смо изградњу водозахвата, за шта је издвојено више од 50 милиона динара. Недавно је потписан нови уговор Покрајинском владом у износу од око 90 милиона динара за изградњу магистралних водова водоводне мреже у Бачком Петровом Селу“, рекао је председник општине Бечеј.

Прошле недеље одржан је завршни састанак са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић на тему изградње канализационе мреже. Уговор вредан 6,6 милијарди динара, између осталог, подразумева изградњу новог пречистача отпадних вода у Бачком Петровом Селу, као и комплетне канализационе мреже.

„Потписали смо и уговор на 250 милиона динара за каналску мрежу код Перлека, што је веома битно за пољопривреднике овог краја. Инвестираћемо у двонаменски систем тих канала, како би поред одводњавања могли да служе и за наводњавање. Пре тога смо уложили милион евра у црпну станицу, како би тај систем функционисао“, рекао је др Радојевић.

Уједно подсетио је да је недавно у договору са МК Групом и АИК Банком недавно завршена реконструкција вртића „Келемен“ у вредности од око 25.000 евра, као и да су мештани ове и прошле године добили по један сплав за богатије садржаје на обали Тисе.

Извор: Општина Бечеј