ЈП „Топлана“: Од сутра крећу припреме за грејну сезону

Јавно предузеће „Топлана“ Бечеј обавештава своје кориснике да ће у склопу припрема за почетак грејне сезоне 2023/2024. године од четвртка 5. октобра почети са обављањем  „хладних“, а затим и „топлих“ проба Система даљинског грејања.

У току „хладних“ проба радници ЈП „Топлана“ Бечеј допуњаваће и стављати под притисак вреловодне мреже, топлотних подстаница и кућних инсталација централног грејања купаца. У току топле пробе испитиваће се функционалност постројења за производњу топлотне енергије, вреловодне мреже и топлотних подстаница купаца.

С обзиром на то да систем централног грејања није био у функцији више месеци, приликом „хладних“ и „топлих“ проба могућа су цурења воде на вентилима, цевима и грејним телима кућних инсталацији централног грејања, као и на елементима топлотних подстаница и вреловодне мреже, наводи се у обавештењу.

У случају цурења на кућној инсталацији, топлотним подстаницама или на вреловодној мрежи из ЈП „Топлана“ моле купце да обавесте техничку службу предузећа на телефоне 021/6915-470 (у периоду од 6-14 час) и 021/6912-761 (у периоду од 7 до 15 часова).

У складу са Одлуком о условима и начину снабдевања топлотном енергијом из система даљинског грејања грејна сезона рочиње 1. октобра, а изузетно може да почне раније ако три дана узастопно у 21 сат температура спољњег ваздуха износи 12 степени Целзијусових или ниже.