ДруштвоХроника

Јужно бачки округ: Приведено 28 људи због кршења забране кретања

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су 28 особа, на подручју Јужнобачког округа, због постојања основа сумње да су учиниле кривично дело непоступање по здравственим прописима за време епидемије.

Двадесет шест је  затечено на улицама Новог Сада, Врбаса, Бечеја, Беочина, Темерина, Бача и Жабља,  као и на ауто-путу, у време  забране кретања на јавним местима. Њима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежним јавним тужилаштвима.

Због непоштовања мера самоизолације, полиција је одредила задржавање до 48 сати и двојици мештана Врбаса и Бача. Једном од њих, судија за претходни поступак одредио је притвор, до 30 дана, а другом је изречена мера забране напуштања стана.

Због постојања основа сумње да су учиниле кривично дело непоступање по здравственим прописима за време епидемије, тако што су боравили на јавним местима, супротно прописима о ограничењу и забрани кретања, против још једанаест особа биће поднете кривичне пријаве, у редовном поступку.