Óbecse

Két arany- és négy ezüstérem a táncosoknak

Orosházán versenyeztek a Petőfi kultúrkör tehetségei

Két arany- és négy ezüstéremmel tértek haza Orosházáról az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör moderntáncosai. Március 23-án a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány szervezésében tartották meg Orosházán a XIX. Tavaszi Művészeti Fesztivál Táncművészeti Minősítő Versenyt, melyen az óbecsei fiatalok sikeresen szerepeltek.
A táncverseny három kategóriában zajlott, mégpedig társastánc, modern- és kortárs tánc, valamint mazsorett felosztásban. A megmérettetésen, melynek a Petőfi Művelődési Központ adott otthont, a magyarországi csoportok mellett romániai és szerbiai fellépők is bemutatkoztak a zsűri előtt.
– Három korosztályban: gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában versenyezhettek a táncosok. Minden produkciót a kategóriákon belül a minősítési rendszernek megfelelően értékelt a szakzsűri. Elmondhatom, hogy nagyon jól szervezett táncverseny volt, magas szintű produkciókkal és kiváló szakmai felkészültségű bírókkal. Az arany-és ezüstminősitések mellett meghívást is kaptunk a békéscsabai 10. Nemzetek Kupájára. Remélem, el tudunk jutni! – mondta a tánccsoport művészeti vezetője, Ricz Róbert.
A kultúrkör tagjai hat produkcióval neveztek be a versenyre. Bozsóki Nina A fekete hattyú című koreográfiája, valamint a felnőtt csoport Meddig még? című versenyszáma arany minősítést érdemelt ki. A Beretka Karina-Szabó Beatrix duó Néma kiáltás, a junior formáció Ellentétek című produkciója, Tóth Martina Azt mondtad… című szólója, illetve a junior csoport A vonal végén című műsorszáma pedig ezüstminősítést kapott.
– Az elmúlt néhány hét, amit kemény próbálással töltöttünk, kifezetődött, mivel a zsűriitagoktól több dícséretet is kaptunk a koreográfiára, valamint a táncok koncepciójára is. Ez mellett a szórakozás sem maradt el, hazafelé mozizással pihentük ki a nap fáradalmait. – nyilatkozta Gyurcsik Heléna, aki már sok éve a kultúrkör moderntánccsoportjának a tagja.
A táncosoknak ez volt az év első versenye. Április és május folyamán Aradon, Péterrévén, Kanizsán, Szabadkán, Sátoraljaújhelyen és ismét Szabadkán csillogtathatják meg tehetségüket.

D.P.

Dve zlatne i četiri srebrne medalje za plesače
Bečejci izdominirali na takmičenju u Mađarskoj

Plesači sekcije modernog plesa Mađarsko-kulturnog društva „Petefi Šandor” iz Bečeja krajem marta su se predstavili na takmičenju u Mađarskoj, u gradu Orošhaza. Mladi su u kategoriji savremenog plesa osvojili dve zlatne i četiri srebrne medalje. Bečejske entuzijaste čeka još nekoliko takmičenja tokom aprila i maja.

Dijana Peter