Спорт

Кик-Бокс: Бечејци нижу медаље и успехе

Чланови Кик-бокс клуба Бечеј нижу изванредне резултате на бројним такмичењима.

У претходних месец дана освојили су шест златних медаља и једну сребрну на Интернационалном купу „Златна песница“, одржаном 23. октобра у Оџацима. Бечејци су се такмичили у дисциплини kung fu wu shu, а златне медаље освојили су Страхиња Раданов, Јован Војновић, Павле Зеремски, Сара Раданов, Матеја Немет и Кевин Сабо, док је Огњен Влајков освојио сребро.

Потом, на Првенству Србије одржаном у Сенти 15. и 16. ок-тобра у дисциплини low-kick окитили су се са четири сребрне и једном бронзаном медаљом. Сребрна одличја освојили су Павле Зеремски, Сара Раданов, Огњен Влајков, Јован Војновић, док је Лука Марјановић освојио бронзу.

Кик-бокс клуб Бечеј може да се похвали да је на овогодишњим Првенствима Србије у све три дисциплине освојио највећа признања.

„Имамо државне прваке у свим дисциплинама – low-kick, К1 и full contact. Ове године имамо нову генерацију такмичара у тврдим дисциплинама, што је јако добро за овај спорт. Чим су кренули са такмичењима почели су са добрим резултатима. Они су оличење доброг рада, а похвале на њихов рачун стижу и од врхунских стручњака овог спорта. Тај рад који утрошимо на тренинзима и река зноја која потекне, све заборавимо када стигну резултати“, рекао је тренер Кик-бокс клуба Бечеј, Жарко Радовић.

Бечејски кик-боксери се интензивно припремају за наредна такмичења, а прво је Првенство Војводине у дисциплини лоw-кицк. Према речима тренера Радовића, једно од преостала два војвођанска првенства, у full contact-u или у дисциплини К1, биће одржано у Бечеју.

Љубитељи овог спорта традиционално ће овога пута пред крај године имати прилике да у Бечеју уживају у ревији професионалног бокса и квалитетним мечевима, најавио је Радовић.

Вукашин Љубојев