Спорт

Фудбал: ФК „Јединство“ добио нову спортску опрему

У оквиру акције подршке локалне самоуправе спортским клубовима и организацијама, Фудбалски клуб „Јединство“ из Бачког Петровог Села добио је нову спортску опрему.

Том приликом чланове клуба и тренере обишао је члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић и уручио нове гарнитуре дресова за скоро 70 деце, која се такмиче у оквиру суботичке лиге.

„Нашем клубу свака помоћ много значи. Захваљујемо се Општини Бечеј на новој опреми. Трудимо се да деци обезбедимо што боље услове. Имамо 66 регистрованих играча, плус сениори. Пет тренера ради у клубу и фокус нам је на што квалитетнијем раду“, рекао је тренер ФК Јединство, Шандор Михалец.

Осим спортске опреме у вредности од око 70.000 динара, ФК „Јединство“ добиће и финансијску потпору у износу од 400.000 динара, најавио је Мандић.

„Овај клуб није добио одобрење за финансирање за ову годину јер нису имали потпуну документацију. Ипак, локална самоуправа то није препустила случају и даље их финансирамо захваљујући приватном, предузетничком сектору на територији општине Бечеј. Поред ове опреме, они ће у оквиру ове године добити износ од 400.000 динара за функционисање клуба, иако велику помоћ имају од ТСЦ-а из Бачке Тополе и од локалног предузетника Жељка Дерушека, који више година уназад помаже овај клуб“, рекао је члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић. Он је додао да ће Општина Бечеј наредне године преузети све трошкове обележавања 110 година постојања ФК „Јединство“.

Вукашин Љубојев