Спорт

Кик-бокс: Кик-бокс клуба Бечеј медаљама крунише рад и труд

Чланови Кик-бокс клуба Бечеј вредно су тренирали у протеклом периоду, а свој рад и труд крунисали су успесима на неколико такмичења и то на Првенству Војводине у Кули, међународном турниру „Балкан опен“ у Босни и Херцеговини и отвореном турниру „Златна песница“ у Оџацима где су укупно освојили 20 медаља.

На Првенству Војводине у дисциплини К-1 златна одличја освојили су Драган Главевски и Соња Вукшић, која је добила пехар за најбољу млађу јуниорку како у 2022. тако и пехар за најбољу млађу јуниорку на том првенству, док је пехар за најбољу пионирку у 2022. добила Сара Раданов. Сребро је припало Спасену Марићу, којем је ово био први деби меч.

На међународном турниру „Балкан опен“, где је учешће узело 12 земаља и више од 600 такмичара, Бечејци су били на висини свог задатка. Златне медаље освојили су Огњен Влајков, Матија Немет и Соња Вукшић, која је уједно освојила пехар за најбољу такмичарку у својој конкуренцији. Страхиња Раданов и Кевин Сабо освојили су бронзе.

Бечејци су били изузетни и на отвореном турниру ,,ЗЛАТНА ПЕСНИЦА“ у дисциплини лајт санда у Оџацима.

Златом су се окитили Павле Јакшић, Вук Ловрић и Давид Месарош, док су сребра припала Сари Раданов и Јовану Војновићу, а брозна Денију Немету.

За Соњу Вукшић 2023. је била изузетно успешна, а до краја године очекује је још неколико такмичења, па се с правом нада признањима на додели награда спортистима године у општини Бечеј.

Тренер Жарко Радовић и више је него задовољан резултатима својих такмичара, коју већином чини подмлађена екипа, као и постигнућима Соње Вукшић.

За бечејске кик-боксере нема одмора јер их до краја ове године очекује међународно такмичење „Balkan best fighters“ у Јагодини, Првенство Војводине у дисциплини фул-контакт у Новом Саду и Првенство Војводине у дисциплини лоу-кик у Сомбору.

Вукашин Љубојев