КК „Потисје“ слави јубиларних 75 година

КОЊИЧКИ СПОРТ

Коњички клуб „Потисје“ Бечеј ове године прославља јубиларних 75 година постојања. Тим поводом, 25. јула биће одржан велики тркачки дан, на којем се очекује до шест касачких трка, те ће се на стази на хиподрому код Радарске станице надметати од 50 до 60 грла из целе Србије.
Као и претходних година, тако и ове, за прва четири места обезбеђене су финансијске награде и пехари.
Осим тога, у клубу планирају да тога дана организују бициклистичке трке за децу, али и специјалну параду коју ће извести најмлађи чланови „Потисја“.
„Пре почетка сваке коњичке трке биће организована бициклистичка трка за децу узраста од 7 до 15 година. С тим да ће бити квалификација од 7 до 10 и од 10 до 15 година. Прва награда је бицикл, док ће свим учесницима бити додељене медаље за труд. Зато, апелујем на родитеље и децу да се пријаве у што већем броју. Рок за пријаву је 24. јул, а број телефона је 064 94 90 446“, каже Зорица Голубовић, испред Коњичког клуба „Потисје“.
По завршетку бициклистичке трке, публика ће имати прилику да ужива у несвакидашњој коњичкој паради, коју припремају Јована Хосовић, Марко Кузмановић и Анђела Петровић. Осим специјалне кореографије, они ће бити одевени у посебне костиме.
Између сваке трке публика ће без икакве накнаде моћи да се провоза фијакером. Програм почиње у 14 часова бициклистичким тркама, а сат времена касније стартују касачке трке. Публика ће моћи да по симболичним ценама купи овчији гулаш, роштиљ и пиће.

Вукашин Љубојев