Спорт

Бесплатна обука пливања за двадесетак жена из Бечеја и Србобрана

САВЕЗ СПОРТОВА ОПШТИНЕ БЕЧЕЈ

Савез спортова општине Бечеј, у сарадњи са УСКАО „Ђорђе Предин Баџа“, ове године одржао је трећу по реду обуку пливања, намењену женама непливачима.
Реч је о бесплатном двомесечном програму који је успешно завршило двадесетак полазница. Обуку је водила Дијана Фехиров, дипломирани тренер пливања.
„Ове године је новина да смо обуку организовали у сарадњи са Савезом спортова општине Србобран, а разлог томе је што се пуно жена пријавило које нису из наше општине, немају прилике да пливају и немају базене. Тренинге смо одржавали двапут недељно. Радили смо почетне елементе пливања – плутање, одржавање на води и основне кораке пливања. Задовољна сам како су то савладале и слободно могу да крену да уживају у купалишној сезони“, са поносом истиче Дијана Фехиров, запослена у Савезу спортова општине Бечеј.
За Миру Пераћ из Бечеја ово искуство је веома драгоцено, поготово ако се узме у обзир да није знала да плива и да је управо на овој обуци савладала основне вештине.
„Много ми значи што сам учествовала на овој обуци. Научила сам да се одржавам у води, да пливам прсно и помало леђно. Углавном, сада могу сама да препливам велики базен“, задовољно каже Мира Пераћ.
Полазницама су додељене захвалнице и плакете. Будући да из године у годину расте интересовање за ову обуку, организатори кажу да ће наставити са овом праксом и догодине, а није искључено да се у наредном периоду обука организује двапут годишње.

Вукашин Љубојев