Спорт

Три златне медаље за КК „Тиса“

КОШАРКА

Кошаркашки клуб „Тиса“ из Бечеја такмичење у ВИБА лиги завршио је са три златне медаље у сениорској, јуниорској и у конкуренцији млађих кадета.
Сениори су првенство освојили у двомечу против екипе „Стар“ из Новог Сада, јуниори су играли финале против екипе „Олимпик“, док су млађи кадети у финалу савладали суботички „Спартак“.
„За нас је ово историјски успех. Од маја прошле године када су попустиле оне епидемиолошке мере, ми нисмо правили веће паузе, осим када смо, као и сви, морали да прекидамо са тренинзима. Ове године је првенство било прекинуто чак двапут. Једном на месец дана и једном на две недеље. Старији јуниори имају 6 до 4 тренинга недељно. Неретко смо радили по два пута дневно, а у последње време смо имали чак 8 тренинга недељно. Још једном морам да напоменем да до сада нисмо имали овакве резултате. У клубу се јесу догађали лепи успеси, али не и да у једној години освојимо три златне медеље. Са друге стране, овај успех је још већи ако узмемо у обзир да је „Тиса“ клуб из малог места, а да се у лиги такмиче клубови који су 95 одсто случајева из великих градова, где је избор деце далеко већи, а самим тим и простор за селекцију“, објашњава тренер-играч КК „Тисе“, Стефан Ратковић.
ВИБА је иначе регионална кошаркашка лига, у којој се поред Србије такмиче и клубови из земаља окружења.

Вукашин Љубојев