Бечејци неприкосновени у рингу

БОКС И КИК-БОКС

Бечејски кик боксери освојили су три медаље на државном првенству у дициплини лоу-кик, одржаном у Новом Саду 19-20. јуна.
Соња Вукшић је у конкуренцији кадеткиња до 60 кг извојевала злато, Ђорђе Вујаковић у конкуренцији сениора Б класе до 60 килограма освојио је сребро, као и Балаж Ковач који се такмичио у категорији млађих јуниора до 60 кг. Нажалост, Арон Карољи није успео да избори медаљу у најмасовнијој категорији до 67 кг.
Одлични резултати остварени су и у домену бокса. Ксенија Медић освојила је такмичење ,,Трофеј Београда” победивши искусну боксерку из Црне Горе, Александру Вујовић. Са друге стране, Никола Влајков је у Француској савладао тамошњег боксера Медиа Боуфоудиа и нанео му први пораз у професионалној боксерској каријери.
Чланове Кик-бокс клуба Бечеј у току лета очекује државно првенство у дисциплини кик-лајт, камп „Перспективних спортиста“ у Кањижи, а на јесен их очекује Првенство Војводине у дисциплини лоу-кик, као и европска такмичења.

Вукашин Љубојев

Медаље и за најмлађе чланове

На такмичењу у Новом Бечеју, које носи назив Дани спорта, најмлађи чланови Кик-бокс клуба Бечеј освојили су укупно осам одличја – четири златне, три сребрне и једну бронзану медаљу.
Златом су се окитили Павле Зеремски, Кевин Сабо, Сара Раданов и Соња Вукшић, сребро су освојили Милош Угринов, Страхиња Раданов и Лука Марјановић, док је Станислав Живановић освојио бронзу.
Већина чланова приказала је одличне борбе у дисциплини Кунг фу ву шу, док се Соња Вукшић борила у аматерском боксу.