“Фортуна Сукур метал” освојила турнир “Ново село Бечеј 2021”

Победнички пехар и медаљу традиционалног турнира “Ново село Бечеј 2021” освојила је екипа “Фортуна Сукур метал”. Осим тога, њима је припала и новчана награда у висини од 80.000 динара.
На другом месту завршила је екипа “Блу мун” и освојила 40.000 динара, док је треће место освојио тим “Ауто сервис Кудрић”, који је са собом однео 20.000 динара. За најбољег играча турнира проглашен је Лука Божичић, трећу годину за редом титула најбољег стрелца припала је Булетину Дурмишију са 8 постигнутих голова, док је најбољи голман турнира Сава Вадаски, капитен победничке екипе.
На спортском терену код мале пијаце у Новом селу надметало се 18 екипа из Кикинде, Бачког Градишта, Кумана, Новог Бечеја, Бачког Петровог Села, Темерина и Бечеја.
“Квалитет фудбала је био сасвим задовољавајући. Од 18 тимова, десетак екипа чинили су фудбалери млађи од 22 године. Управо је на томе акценат Општине Бечеј и Канцеларије за младе – да сарађујемо и радимо са младима. Они су нас подржали у организацији овог турнира”, казао је организатор Ото Барта.

                                                                                                                                         Вукашин Љубојев

“Мапамондо” и “Дрвара Миге” победници млађих категорија

Међу екипама, које су чинили играчи старости од 10 до 14 година, победу су однели тимови “Мапамондо” и “Дрвара Миге”.
Међу старијим тимовима, четврто место припало је екипи „Новоселци“, бронзане медаље припале су момцима из екипе „Бјека транс“, друго су освојили фудбалери екипе „Ивес парфем“, док је победник турнира екипа „Мапамондо“. За најбољег голмана проглашен је Филип Ковијанић, најбољи стрелац у својој генерацији био је Огњен Стојков, док је за играча турнира проглашен Марко Бјекић.
Када је реч о млађим фудбалерима, трећи су били „Малишани“, друго место заузеле су девојке из ЖФК „Стајићево“, док је златно одличје припало екипи „Дрвара Миге“. За најбољег голмана у својој категорији проглашен је Леонел Шељмеши, за титулу најбољег стрелца изборио се Вук Ташков, а за најбољег играча, односно играчицу турнира, проглашена је Елена Сеуми.