Спорт

КМФ Бечеј 2003 појачао своје редове

Клуб малог фудбала Бечеј 2003 у другој половини јануара отпочео је са припремама за пролећни део сезоне. Бечејски футсалери раде убрзаним темпом, јер је до почетка пролећног дела првенства остало врло мало времена.
Осим Дејана Јовановића, који има корону, и Зорана Арђељана коме следи операција колена, сви остали су од првог дана почели са радом.
“Закаснили смо са почетком припрема. Планирано је било да кренемо 12. јануара, али је већина играча започела неке турнире и сматрали смо да је можда најбоље да их пустимо да доврше турнире. У суштини било нам је битно да су у процесу играња и да не губе форму. Сад се морамо уозбиљити и убрзати јер постоји доста ствари на којима морамо радити и које морамо понављати. Чека нас тежак период јер у почетку имамо тешке утакмице. У ствари све су тешке, више ниједна није лака, али треба да се стабилизујемо и да пробамо да отворимо то првенство како треба. Наш циљ се зна – то је плеј-оф. Тренутно темпирамо форму за плеј-оф, па ћемо видети”, казао је тренер КМФ Бечеј, Игор Шошо.
КМФ Бечеј 2003 појачао је своје редове, а дрес овог клуба задужили су Игор Митић из београдског Студента, Александар Мандић из Земуна, а вратио се и Срђан Станић из Новог Сада. Амбиција бечејског футсал клуба је да врати и Миодрага Пеленгића, који тренутно игра за комшијски клуб Тиса из Новог Бечеја.
“Што се тиче повређених играча, Кораћ излази из повреде, завршио је терапије и доктор је рекао да може да почне. Радио је теретану, радио бицикл, трчао праволинијски, видећемо шта како ће то ићи са променама, са заустављањем, шутирањем. Сава се повредио на турниру у Србобрану и он је исто био под терапијом. Почео је да ради праволинијско трчање, све може, али кад се спусти доле и брани шутеве боли га. Ипак надамо се да ће до 12. фебруара то све бити како треба и да ће сви дочекати то прво коло и дерби против првака београдског ФОН-а. Нама је у полусезони циљ да играмо то полуфинале плеј-офа и да видимо где смо. Лозница се екстремно добро појачала, сви остали су ту негде, тако да ми своју шансу тражимо у полуфиналу плеј-офа”, казао је Горан Страјнић.
Пролећни део првенства стартује 12. фебруара. Бечејци су прву пријатељску утакмицу одиграли са Зрењанинцима и победили их са 6:5, док су последњег јануарског викенда гостовали екипи Салинес Тузла Сити у Босни и Херцеговини.
“После две пријатељске утакмице и два дана у гостима код заиста беспрекорних домаћина из Тузле утисци су више него задовољавајући. На првом месту хвала домаћину на гостопримству. Све је било како треба.
Што се тиче утакмица можемо да кажемо да су биле успешне провере и за једну и за другу екипу. Надамо се да ћемо сарадњу и пријатељство са ФЦ Салинес наставити у будућности”, казали су из Клуба малог фудбала Бечеј 2003.

Вукашин Љубојев