Спорт

Бечејке освојиле куп Србије

Ватерполисткиње Бечеја освојиле су трофеј купа Србије за 2008. годиште. Друго место освојиле су ватерполисткиње Спартака из Суботице, а треће су биле играчице Палилуле из Београда.
Бечејке су на домаћем базену савладале све противнике. У првом колу убедљиво су победиле ТАШ 2000 са 20:4, у другом колу Спартак са 9:3 и у трећем Палилулу са 18:10.
Тренер златних ватерполисткиња Бечеја, Даниела Ћук, није крила задовољство због остварених резултата.
“Овај успех је резултат нашег рада у претходних скоро годину и по дана. Честитам свим девојчицама јер су за годину и по дана постигле веома много. Ово је доказ да вредним и напорним радом може свашта да се постигне за кратко време. Искористила бих прилику да позовем и друге девојчице да дођу и да почну да тренирају ватерполо са нама”, казала је Ћук.
За Бечејке нема одмора, већ настављају са припремама за наредна такмичења. Прво у низу биће одржано за две недеље, када ће одмерити снаге на купу Србије за девојчице 2006. годиште.
“Играмо са скоро сличном екипом, немамо тог узраста девојчице али смо се пријавили како бисмо имали што више утакмица. Негде у јуну нас очекује првенство за 2010, 2008. и 2006. годиште, тако да ћемо прву половину ове године искористити да подигнемо форму и да одбранимо ово прво место. За девојчице 2010. годиште то ће бити прво такмичење и потрудићемо се да и ту остваримо сличне резултате. Преко лета ћемо имати обавезе са репрезентацијом. Конкретно, девојчице од 14 година ће имати репрезентативне припреме и очекују их међународни турнири, а наредне године идемо на Европско првенство”, објашњава тренер Даниела Ћук.
Бечејке су на актуелном турниру играле у саставу: Дуња Лончаревић, Маријана Пејаковић, Варвара Милићев, Јана Пејић, Марина Зелић, Маша Ћук, Уна Зелић, Елена Ћук, Анђела Благојевић, Лана Перић, Александра Вукас, Ана Хелена Југовић, Ирена Мучи, Дарија Панков и Дијана Божик.
“Ми смо ову екипу оформили, условно речено, септрембра прошле године. Имамо двадесетак девојчица и тај број је негде константан. Неке дођу, неке оду, јер не проналази се свако у томе. Али онај ко се пронађе у овом спорту, напорном и вредном раду, има велике шансе да напредује, јер се лакше напредује у женском ватерполу, који није толико популаран. За годину до годину и по дана може се доћи до репрезентативне селекције и самим тим учествовати на европским првенствима”, закључила је Ћук.

Вукашин Љубојев