Спорт

Бечејци победом отворили други део сезоне

Ватерполисти Бечеја отворили су и више него одлично други део сезоне, у 10. колу Прве А лиге Србије на базену спортског центра „Ђорђе Предин Баџа“ савлада је екипа „Сари Град“ из Београда са 9:5, по четвртинама 0:1, 1:1, 4:2, 4:1.
У листу стрелаца за екипу Бечеја уписали су се Трапара једном, Бошковић и Јовић по два пута, док је Крштоношић постигао четири гола.
Оно што свакако морамо напоменути јесте да су у великој мери одбране голмана Мурашова такође резултирале да екипа Бечеја дође до нових бодова, потом концентрација целе екипе у току одбране а касније у другом делу меча и „сигурнија рука“ односно осам голова у мрежи Београђана.
Оно што нас прати дуж целог првенства је управо то. Ми нисмо неконкурентна екипа у Првој А лиги, него једноставно млада, неконцентрисана екипа која промашује зицере, што не би смело да се дешава у овој лиги. Играчима сам говорио да то може да се деси у Првој Б лиги и да ћемо квалитетом добити утакмицу. Међутим, не знам коју утакмицу по реду промашимо зицер, противник нам да го и утакмица оде у супротном правцу. У овом мечу је забележен фудбалски резултат у прве две четвртине. Оно што је функционисало је одбрана. Голови су дошли пред крај утакмице, што је резултирало великом разликом, узимајући у обзир да Стари Град дели треће место, а ми смо претпоследњи. Ова победа нам много значи као мотивација за даљи рад”, рекао је тренер ВК Бечеј, Горан Крстоношић.
У наредном 11. колу Бечејци путују на меч са Бањицом, а потом ће угостити екипу Расине на свом базену.
“Утакмица са Расином је круна овог другог дела и то је меч који бисмо пошто-пото требали да добијемо, ако хоћемо да истакнемо бараж. Не бојимо се ми ни баража, једноставно продужићемо агонију две недеље, али зашто да то буде на тежи начин када може на лакши. Искористио бих прилику да честитам мојим момцима, јер су они сами добили ову утакмицу против Старог Града”, закључио је Крстоношић.

Ватерполисти Бечеја у финалу купа Србије

Ватерполисти Бечеја пласирали су се за учешће на финални турнир купа Србије за ватерполисте 2005. годишта и млађе, који ће бити одигран 26. и 27. фебруара.
Бечејци су у оквиру првог кола полуфиналног турнира, одиграног за викенд у Бечеју, изгубили од Црвене звезде са 11:15 (3:2, 4:3, 3:6, 1:4), у другом колу су савладали Новобеоградске Вукове са 10:8 (4:3, 2:2, 2:2, 2:1), а славили су у трећем колу против екипе Саве са 19:10 (5:2, 5:3, 5:4, 4:1).
Говорећи о учинку своје екипе, тренер Горан Крстоношић је истакао да су момци сваку утакмицу добро стартовали, али „кратка им је клупа“ и имали су велике осцилације у игри. Ипак, задовољан је приказаним на турниру.
“Пре свега бих честитао мојим момцима на заслужном проласку у финале државног првенства. Користимо Прву А лигу за јаке и тешке утакмице како бисмо дошли до финалног циља, а то је афирмација младих играча. Турнир је био предиван и све екипе су биле у егалу”, рекао је Крстоношић.
Бечеј, Нови Београд Вукови и Црвена звезда преносе по три бода у финале, где их такође очекују Бањица, Раднички и Сингидунум.

Вукашин Љубојев