Óbecse

Kódolt versekkel ünnepeltek

Kódolt verseket felolvasva tartottak flashmobot április 11-én az óbecsei Közgazdasági-kereskedelmi Iskola diákjai – ők így ünnepelték meg a költészet napját. Az esemény különlegessége az volt, hogy a verseket QR-kód formájában kapták meg a diákok, és telefonról olvasták fel őket.
A rendezvényt a Digitális témahét keretében szervezte meg Nagy Cigura Mónika magyartanár és Galgó Ferenci Andrea szaktanár.
– Az iskolánk az idén csatlakozott először a Digitális témahét rendezvényéhez, amire a Magyar Nemzeti Tanács hívta fel a figyelmünket. A digitális témahét fő célja a digitális pedagógiai módszerek népszerűsítése és elterjesztése – ezzel a programmal a digitális kompetenciákat igyekszünk fejleszteni, de ez nem csak az informatikára vonatkozik: a diákjaink például digitális módszerek alkalmazásával nyerhetnek betekintést a kortárs magyar költészetbe is – mondta el Galgó Ferenci Andrea.
A Digitális témahét programot a magyarországi Digitális Pedagógiai Módszertani Központ a 2015/2016-os tanévben hirdette meg első alkalommal. Az idén 1035 iskola csatlakozott a rendezvényhez.
Fehér Rózsa