ВестиДруштво

„Комшије за комшије“: Уређење простора око дечијег игралишта

Удружење „Комшије за комшије“ је обезбедило средства за уређење дечијег игралишта у насељу  као и за ограђивање и уређење зелених површина у околини за пријатнији боравак за кориснике на том простору.

„Са радошћу и поносом вас обавештавамо да ће пројекат уређења дечијег игралишта у насељу Север Ђуркић, који је осмислило и предложило неформално удружење Комшије за комшије, бити реализован у оквиру пројекта „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији“, који спроводи Београдска отворена школа у сарадњи са партнерским организацијама цивилног друштва и посредовање Бечејског удружења младих.

Пројекат се финансирана средствима Делегације Европске уније у Србији. Одобрена средства намењена су за набавку грађевинског материјала, док ће све радове извести сами станари. Радови обухватају ограђивање дечијег игралишта дрвеном и металном оградом, израду бетонских жардињера и клупа, садњу цвећа и декоративних биљака.

Дрвеном оградом ће се игралиште одвојити од лимених гаража, сакриће се ружни контејнери, оградом ће се повећати безбедност деце јер ће се спречити њихово истрчавање на коловоз. У простору Између гаража направиће се леп кутак за седење, дружење, писање домаћих задатака. То ће бити и наше мало „позориште“ у којем ћемо одржавати дечије представе, наступе деце музичара, дечијих аниматора, промоције дечијих књига… Жардињере са зеленилом ће допринети лепшем и пријатнијем боравку на игралишту.

Сматрамо да медијском промоцијом овог пројекта заједно можемо да подстакнемо и друге грађане општине да се активирају,  ураде пројекте за решавање проблема својих улица и насеља, те са њима конкуришу на неки од бројних конкурса који су доступни у оквиру подршке Европске уније цивилном друштву. Сигурни смо да ако то ми можемо, онда то сигурно, чак и боље могу и други.

Хвала Вам на досадашњој великој подршци и надамо се да ћемо заједно и даље градити боље друштво и лепши град.“ – каже се у допису „Комшије за комшије“.