Спорт

Košarka: Bečejci po drugi put ovog leta dočekali košarkaše iz Rumunije

Bečejski košarkaši dočekali su dečake i devojčice iz Bukurešta, koji su deo drugog košarkaškog kampa ovog leta, u organizaciji Košarkaškog kluba Bečej. Kamp je otpočeo 8. jula, a završava se u nedelju 16. jula.

Prema rečima organizatora, pored gostiju iz Rumunije, u sportskom centru trenutno treniraju deca iz KK Bečej kao i nekoliko pojedinačnih gostiju iz okoline.

Deca, u sklopu aktivnosti koje su organizovane košarkaškog kampa, imaju treninge dva puta dnevno; ujutru i uveče, kao i pojedinačna takmičenja sa nagradama za najuspešnije. Takođe, zarad relaksacije malih košarkaša između utakmica koristi se zatvoren bazen.

Cilj kampa je napredak dece u osnovnim košarkaškim elementima, sticanje iskustava koje će deca koristiti u svojim klubovima radi daljeg razvoja, kao i na takmičenjima. Pored tih sportskih ciljeva, kamp je koristan u smislu upoznavanja, druženja i sticanja prijateljstava među decom iz različitih sredina“, rekao je za Bečejske dane Marko Vuković iz KK Bečej.

Organizatori najavljuju još jedan košarkaški klub na zimu, a očekuju da će još veće interesovanje biti tokom idućeg leta.

Saradnja sa inostranim klubovima pokrenuta je još pre kovid pandemije, ali tek od nedavno su se stvorili uslovi da se ovakva vrsta manifestacija nesmetano odvija.